Biografie

Biografie

Mijn naam is Marc Rieu en ik ben geboren op 1 november 1978 te Maastricht. Al op heel jonge leeftijd kwam ik in aanraking met kunst; als peutertje bekeek ik de museumcatalogi en kunstenaarsmonografieën uit de boekenkast van mijn ouders. In het Vincent van Gogh-jaar 1990 zat ik in de laatste klas van de lagere school; er werd destijds een documentaire getoond over de bekende kunstschilder. Dat liet mij besluiten om definitief iets met kunst te gaan doen.

Van 1998 tot 2006 heb ik in Nijmegen “Kunstgeschiedenis en Archeologie” gestudeerd, waarbij ik diverse excursies ondernam naar Florence, Milaan, Londen en Parijs. De afstudeerscriptie schreef ik over twee van mijn favoriete kunstenaars, de Duitse Romanticus Caspar David Friedrich en de Noor Johan Christian Dahl. Na hier en daar les te hebben gegeven in kunstgeschiedenis, heb ik in 2008 ervoor gekozen om mij te wijden aan het (landschap-)schilderen.

Zoals gezegd, is Caspar David Friedrich een van mijn grote voorbeelden; de mystieke sfeer in zijn werk – bergtoppen in nevelen gehuld, zonsondergangen boven een eindeloze zee, verlaten bossen – spreekt mij enorm aan. Naast Friedrich’s werk houd ik ook heel veel van de landschappen van schilders als Ivan Shishkin en Peder Mork Monsted. Om me verder te bekwamen in het vak, heb ik les genomen bij o.a. Gerard Huysman, Simon Balyon en Karin Smits.

Heel veel kijkplezier; mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact op!

Website ontwikkeling:
MediaMindz